Puinrecycling.

Voor de recyling van steenachtige materialen zoals puin en beton bent u bij ons aan het juiste adres. Met onze mobiele breekinstallatie komen wij op locatie om uw puin te bewerken tot een gecertificeerd, herbruikbaar product. Dit product kan worden hergebruikt als bouwstof in de GWW.


Waarom mobiel breken?
Met name bij sloopprojecten komt er vaak veel sloopafval vrij. Met onze mobiele puinbreker, de Kleemann MR110, kunnen wij ter plaatse komen om deze restproducten te verwerken tot een herbruikbare grondstof. Verwerkte producten worden vervolgens op hetzelfde project of zoveel mogelijk in de directe nabijheid hergebruikt. Omdat wij voor de productie van deze menggranulaten gecertificeerd zijn, voldoet het eindproduct dankzij zorgvuldige controles en procedures aan de gestelde eisen voor hergebruik in bijvoorbeeld de wegenbouw. Bijkomend voordeel is het reduceren van CO2-uitstoot en brandstof doordat er minder transport nodig is.


Kortom: wij maken heel efficiënt van uw restproduct weer nieuwe bouwstoffen!

Ontdek in een paar eenvoudige stappen hoe u de verwerking van uw beton- en mengpuin uit handen kunt geven.

Stap 1 - Opdracht
U geeft ons een indicatie van de hoeveelheid en het soort te breken materiaal. Wij bieden een offerte aan. Na het aannemen van uw opdracht plannen wij deze in overleg met u in. Bedankt voor het vertrouwen!




Stap 2 - Beoordeling en vergunning
Voor aanvang van onze werkzaamheden vind een inspectie plaats waarbij wij het te breken puin beoordelen op o.a. de aanwezigheid van asbest, hout of andere niet-steenachtige materialen. Dit gebeurt volgens de hiervoor vastgestelde richtlijnen van de BRL2506. Ook verzorgen wij de benodigde vergunning voor het mobiel breken.



Stap 3 - Uitvoering

Vervolgens komen wij op locatie met onze complete breekinstallatie. Dat wil    zeggen: met een mobiele puinbreker, een rupskraan -voor de invoer van het materiaal in de breker- en een
shovel om het gebroken puin af te voeren. Soms is het nodig grote brokstukken eerst te verkleinen. Dit bespreken wij voor aanvang van de werkzaamheden met u. Indien gewenst hebben wij hiervoor een vergruizer of een sloophamer beschikbaar. De machines worden bediend door een vast team medewerkers met ruime ervaring en kennis.




Stap 4 - Oplevering met certificaat
Omdat wij gecertificeerd zijn voor het produceren van beton- en     
menggranulaten ontvangt u na het afronden van de breekwerkzaamheden van ons een productcertificaat. Dit certificaat toont aan dat het geproduceerde granulaat voldoet aan alle voorwaarden voor toepassing als bouwstof.

Ook uw puin door ons laten verwerken?


Wij kunnen heel efficiënt uw betonpuin, en mengpuin voor u verwerken tot een herbruikbare bouwstof.


Neem contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

Certificering
V
oor de productie van menggranulaten is Klaas Soer Grondverzet B.V. gecertificeerd conform de BRL2506. Dit certificaat garandeert dat wij werken volgens de milieu-hygiënische en technische specificaties die door de Stichting Bouwkwaliteit zijn vastgesteld.


De productprestaties van de verschillende granulaten voldoen hiermee aan de eisen in het Besluit bodemkwaliteit. Tijdens het productieproces worden er monsters van het product genomen. Aan de hand hiervan word het product beoordeeld en gecertificeerd. Na afronding van de breekwerkzaamheden leveren wij ook het bijbehorend productcertificaat.  

Een kijkje in het productieproces...

Neem een kijkje in het proces van het puinbreken, waarbij de puinbreker grove, steenachtige materialen zoals mengpuin en betonpuin verwerkt en een kleine fractie als eindproduct aflevert, terwijl ijzer direct wordt afgezeefd. Efficiëntie en kwaliteit staan centraal bij Klaas Soer Grondverzet B.V.

unsplash